5.5 Patiënt aanmelden & patiëntgegevens wijzigen

Hieronder vindt u een interactieve tutorial voor het toevoegen van een patiënt in het OSAsense-systeem. Er wordt in de tutorial aangenomen dat u weet hoe u moet inloggen op de website.


Het kan gebeuren, dat u een (type)fout maakt bij het invoeren van de gegevens van de patiënt. Als dat gebeurt bij het invoeren van het e-mailadres of telefoonnummer, zal de e-mail of sms niet bij de patiënt binnenkomen.

Ook kan het zijn dat u een patiënt na verloop van tijd opnieuw wilt screenen, en dat in de tussentijd zijn/haar gegevens veranderd zijn.
U kunt de patiëntgegevens zelf wijzigen. Hieronder vindt u een interactieve tutorial waarin u ziet hoe u dat kunt doen.


Toelichting op de invulvelden

Achternaam, geboortedatum, BSN
Deze gegevens zijn nodig om de patiënt accuraat te kunnen identificeren. Daarnaast controleert het systeem of het BSN uniek is, zodat een patiënt niet per abuis meerdere malen wordt ingevoerd.

E-mailadres of mobiel telefoonnummer
Minimaal één van beiden moet worden ingevuld, zodat de patiënt kan inloggen op de vragenlijst. Het is niet mogelijk om beide velden leeg te laten.
Belangrijk: het veld E-mail controleert niet of u spelfouten heeft gemaakt in het e-mailadres en het veld Mobiel nummer controleert niet of u het telefoonnummer juist heeft overgenomen, dit dient u zelf te controleren (ook als het groene vinkje verschijnt).

Verzekerdennummer, postcode, huisnummer
Deze velden heeft de verzekeraar nodig om de patiënt accuraat te kunnen identificeren voor de declaratie.

Huisarts, praktijk
Deze velden heeft de verzekeraar nodig om de declaratie juist te kunnen verwerken en uit te kunnen betalen.
Belangrijk: u kunt alleen huisartsen selecteren die de verwerkersovereenkomst getekend hebben en in het systeem aan dezelfde praktijk of samenwerking is gekoppeld als u. Heeft de huisarts die u wil selecteren de verwerkersovereenkomst getekend, maar kunt u hem/haar toch niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Patiënt is geïnformeerd over en geeft toestemming voor / patiënt gaat akkoord
Bij het selecteren van een patiënt voor de OSAsense-screening, is al beoordeeld of de patiënt akkoord zou willen gaan met deze voorwaarden. Voordat u de patiënt toevoegt, is het belangrijk deze voorwaarden met de patiënt door te nemen om zeker te zijn dat hij/zij ze begrijpt en akkoord is.

(Optioneel) De patiënt geeft toestemming voor / patiënt gaat akkoord (optioneel)
Wij zouden het zeer waarderen dat u deze optie voorlegt aan de patiënt, wanneer u met de patiënt de hierboven genoemde voorwaarden doorspreekt. Door toestemming te ontvangen voor het anonimiseren en gebruiken van de gegevens, kan zowel de OSAsense-screening worden verbeterd als een bijdrage worden geleverd aan wetenschappelijk onderzoek.

Last modified: Friday, 5 July 2019, 12:07 PM