5.7 Inloggen als patiënt en vragenlijst invullen

Wanneer u de OSAsense en de sensor heeft meegegeven aan de patiënt, zal de patiënt thuis de vragenlijst invullen op zijn/haar computer. Hoewel dit voor de meeste patiënten voor zich zal spreken, volgt hieronder een stapsgewijze uitleg, zodat u dit, waar nodig, kunt toelichten aan de patiënt.

Inloggen op de website

Er zijn drie manieren waarop de patiënt in kan loggen op de website. Hieronder worden deze manieren een voor een besproken.

Inloggen via e-mail

Dit is voor de meeste patiënten de gemakkelijkste manier. Wanneer u de patiënt aanmeldt via de website en u voert een e-mailadres in, dan ontvangt de patiënt automatisch een link naar de vragenlijst. Vult u later een e-mailadres in, dan wordt de link niet automatisch verzonden. Op de pagina Patiëntgegevens wijzigen leest u hoe u deze mail alsnog kunt verzenden.

Inloggen is heel eenvoudig: de patiënt klikt op de link in de e-mail en is direct ingelogd.


Inloggen via sms

Inloggen per sms wordt gebruikt wanneer iemand wel toegang heeft tot een (evt. openbare) computer met internet, maar geen e-mailadres heeft, of dit niet op wil geven. Het kan eventueel ook gebruikt worden wanneer het inloggen per e-mail onverhoopt niet lukt.

Om in te loggen via sms, gaat de patiënt allereerst naar https://app.osasense.com/. Hij/zij ziet dan het onderstaande scherm:

inlogscherm

De patiënt klikt hier op Patiënt, waarna het onderstaande scherm getoond wordt:

patiënt inloggen

In dit geval kiest de patiënt voor SMS inlogcode:

sms

De patiënt vult hier zijn/haar mobiele nummer in en klikt op Ontvang SMS inlogcode (of drukt op enter).
Het volgende scherm wordt getoond en de patiënt ontvangt een code via sms.

sms

De patiënt neemt de sms-code over in het invulveld en klikt op Inloggen (of drukt op enter). De patiënt is nu ingelogd.


Inloggen met de inlogcode

Inloggen met de inlogcode wordt voornamelijk gebruikt wanneer bovenstaande twee opties niet werken. De inlogcode kan ook voor de zekerheid aan de patiënt worden meegegeven. U kunt ervoor kiezen om dit standaard bij alle patiënten te doen.

Let op: ook als de patiënt gaat inloggen met de inlogcode, moet er een mobiel nummer of e-mailadres ingevuld worden.

Als u naar het menu patiëntgegevens wijzigen in de website gaat, vindt u daar onderaan de Patiënt inlogcode (dikgedrukt). Op de pagina Patiënt aanmelden & patiëntgegevens wijzigen vindt u, hoe u dit menu bereikt.

Om in te loggen met de inlogcode, gaat de patiënt allereerst naar https://app.osasense.com/. Hij/zij ziet dan het onderstaande scherm:

inlogscherm

De patiënt klikt hier op Patiënt, waarna het onderstaande scherm getoond wordt:

patiënt inloggen

De patiënt kan hier direct de inlogcode invoeren. Nadat hij/zij op inloggen heeft geklikt, is hij/zij ingelogd.


Vragenlijst invullen

Het invullen van de vragenlijst is eenvoudig. Bij de open vragen kan de patiënt de getallen invoeren met het toetsenbord. Het is belangrijk dat de patiënt hier de juiste eenheden gebruikt (bv de lengte in centimeters en niet in meters). De eenheden staan in de vragenlijst vermeld.

Bij de gesloten vragen klikt de patiënt met de muis op het meest passende antwoord. Onderaan de pagina klikt de patiënt steeds op Volgende. Op de laatste pagina klikt de patiënt op Opslaan.

De vragenlijst is opgeslagen wanneer de patiënt de instructievideo voor de sensor ziet. Deze video vindt u ook op de pagina Nachtelijke meting.

Last modified: Friday, 5 July 2019, 12:08 PM